Betekenis van vlinders

Tot welke vlinder voel jij je aangetrokken en wat betekent dit?

Tot welke vlinder voel jij je aangetrokken en wat betekent dit voor jou?

Vlinders zijn voor veel mensen mooie en magische wezens. Ze zijn prachtig met al hun kleuren en het transformatieproces die ze doormaken van rups naar vlinder is iets wonderlijks. Niet gek dat vlinders enerzijds wedergeboorte en transformatie symboliseren. Anderzijds zeggen ze ons dat we het leven wel eens wat luchtiger mogen nemen.

Wanneer de rups het stadium vlinder heeft bereikt, leeft de vlinder ongeveer drie weken. Er zijn zelfs soorten die korter leven. De vlinders vertellen ons te leven in het hier en nu, maar bovenal te genieten van al het moois hier. Ze dwarrelen en dansen van bloem naar bloem, vol vertrouwen en vol levensvreugde. Ze zeggen, geniet van je leven, maak er een mooie dans van en speel zelf de hoofdrol!

Hieronder volgen de boodschappen van de vlinders, daarbij zijn ook de elementen opgenomen. De vlinder die je hebt gekozen zegt iets over het element wat nu aandacht nodig heeft. Veel leesplezier!

Het Bont Zandoogje

Een bruine vlinder met veel oogjes op zijn vleugels. Hij leeft voornamelijk in zanderige gebieden, wat ook te herleiden is aan zijn kleur en naam.

Moeder Aarde

Het liefst ben je bezig met de natuur en de aarde. Je voelt je verbonden met de aarde en de aarde geeft je een mooie fundering. Je houdt van balans, stabiliteit en veiligheid. Het aantal ogen op de vleugels geven weer dat je erg scherp bent in waarnemen.

Je ziet waarschijnlijk alles. Je hebt een analyserende en onderzoekende geest. Je voelt je veilig door te denken en te beredeneren. Daarbij is het zo dat je altijd je ogen openhoudt en je mensen misschien niet meteen vertrouwd. Maar wanneer je iemand vertrouwd is dat ook voor het leven.

De vlinder is in vergelijking met andere vlinders territoriaal. Je bent dan ook een echte beschermer voor iedereen en alles wat je lief is. Een trouwe vriend, open en eerlijk. ‘What you see is what you get’. Je wenst het beste voor de ander, maar probeer niet alles te controleren. Je hebt niet altijd alles in de hand. Ook geliefden zijn in dit leven om te leren en soms kun je bepaalde dingen niet controleren. Mocht je dit spannend vinden, leer dan meer te vertrouwen op het hogere en te vertrouwen dat jij en ook je geliefden hun juiste pad bewandelen.

Rust en stabiliteit

Anderen zullen ook graag bij je willen zijn, omdat je een rustige en veilige uitstraling hebt. Deze vlinder vertelt je dat je meer mag gaan vertrouwen op je intuïtie. De drang naar veiligheid, het analyseren en denken, blokkeert je soms om bij je gevoel te komen.  

Wanneer je dit doet, zul meer loskomen van je denken. Het geeft je rust in je hoofd, want je kunt erg piekeren. Om te beginnen met luisteren naar je gevoel kun je eens gaan zitten met je ogen dicht. Zet geen muziek aan, concentreer je niet op je gedachten, maar voel alleen maar. Misschien krijg je hierdoor al meer rust in je hoofd. Bont Zandoogje hoor bij Element Aarde.

De Kleine Vuurvlinder

Een klein maar zeer krachtig vlindertje. Een echte pionier. De vuurvlinder kan een nieuwe kolonie starten op schrale gronden in de buurt van veel bloeiende bloemen. Deze vlinder vertelt je dat je een warme persoonlijkheid bent, samenwerken is een van je beste kwaliteiten. Je kunt goed motiveren, mensen met elkaar verbinden en je hebt een groot empatisch vermogen.

Actie ondernemen

Op dit moment ben je volop in ontwikkeling, je wilt graag stappen vooruit zetten. Deze vlinder vertelt je om te ontdekken wat je kwaliteiten zijn en met deze kwaliteiten aan de slag te gaan. Hij vertelt ons, dat wanneer je iets wilt bereiken dit alleen kan door zelf actie te ondernemen, je niet te weerhouden van je angsten. Bijvoorbeeld omdat je bang bent voor het onbekende. Wil je graag een andere baan of een cursus doen? Dan zegt deze vlinder doen! Kom in actie. Het is tijd om aan iets nieuws te beginnen.

De vlinder geeft aan dat je meer kracht hebt dan je zelf denkt en dat je deze kracht mag gebruiken om een droom of doel te verwezenlijken. De vlinder vertelt je ook dat je mag oppassen niet te veel in verlangens te leven, niet te veel te dromen in wat je allemaal zal willen. Wees realistisch, bouw geen luchtkastelen, ga stapsgewijs te werk met veel liefde en passie, maar wel met geduld en in balans. De Vuurvlinder hoor bij element Vuur.

Het Koolwitje

Een veel voorkomende witte vlinder. Wit is de kleur van alle kleuren. Wanneer we alle kleuren licht samenvoegen, krijgen we wit licht. Wit staat voor zuiver zijn en zuivering. Je leeft voornamelijk vanuit jouw eigen gevoel. Het Koolwitje vertelt dat alles wat je leert, vanuit de spirituele wereld en van anderen een plekje geeft en vanuit je ziel vervolgens het geleerde mag gaan gebruiken.

Zuiver en zuivering

Maar een koolwitje legt de eitjes op koolsoorten, als boerenkool, en de rupsen van het Koolwitje kunnen daardoor schade aanrichten aan het gewas. Wees dus selectief in wat je leert en wilt gebruiken/ vasthouden hier op aarde. Laat los wat je niet wilt behouden, maar houdt de dingen vast, waarvan je vanuit je ziel, je spirituele weg kunt bewandelen. Wanneer je te veel vasthoudt of te veel voeding tot je neemt kan dit uiteindelijk schadelijk zijn voor jezelf. (zoals het koolwitje het gewas zo ernstig beschadigd, dat er geen voeding meer is.)

Reinig en zuiver jezelf daarom regelmatig, zodat je alleen vast houdt wat nodig is. Je gidsen en engelen zullen je hierbij helpen. Handel hierin altijd naar je gevoel deze heeft het juist ook al heb je iets anders gelezen in boekjes. Je ziel weet wat goed voor je is. Luister er naar. Op deze manier zul je jezelf leren zuiveren. Het koolwitje hoort bij element water.

Het Boomblauwtje

Daarnaast mag je meer kleur geven aan je leven. Koolwitjes hebben op hun mooie witte vleugels ook zwarte stippen. Lach, geniet en maak plezier. Wees vrolijk en positief. Ga met humor, je bent soms iets te serieus!

Een klein vlindertje, zo klein en teer, maar het is een snel en opvliegend type en zeer kritisch (vooral op zichzelf). Driftig is hij op zoek naar iets binnen zichzelf, graag wil hij zich spiritueel ontwikkelen en het liefst… snel. Wat je heb je in jezelf ontdekt en wat probeer je te veranderen? De blauwe kleur van de vlinder geeft aan dat je in een transformatie zit of eentje nadert. Maar belangrijk is om tijd te nemen voor je ontwikkeling. Het hoeft niet snel.

Je bent perfectionistisch van aard. Het blauw van dit vlindertje staat tevens voor rust. Neem je wel eens pauze? Soms is goed ook goed, het hoeft niet perfect. Het hoeft niet altijd snel. Neem eens een moment op een dag, dat je alles met gerichte aandacht doet. Maak eens lekker tijd vrij voor jezelf. Boomblauwtjes vliegen hoog in de boomtoppen en vliegen doorgaans hoger dan andere vlinders. Hij stijgt letterlijk boven anderen uit (in positieve zin).

Spiritualiteit en transformatie

Nee, durven zeggen is iets dat je niet graag doet, maar wel iets dat je mag gaan leren. Klimop is de plant waarop het boomblauwtje o.a. zijn eitjes legt. Klimop staat voor hechting, iets aanpakken van anderen. Klimop kan de neiging hebben om te gaan woekeren. Dit symboliseert dat je geneigd bent te veel hooi op je vork te nemen. Jezelf wegcijfert voor anderen. Het liefste neem je problemen van een andere op je, zodat je dierbare geliefden het goed gaan. Het vlindertje vertelt je dat je niet altijd alles voor een ander mag en kan doen. Om jezelf te beschermen vertelt het vlindertje om van een andermans probleem, niet jouw probleem te maken.

Ze vliegen hoog in de bomen en wanneer de vlinders dorst hebben dalen ze af om zich van voedsel te kunnen voorzien. Dit symboliseert dat je graag aan de andere kant zit en met het spirituele bezig bent. De vlinder geeft aan dat je goede voeding alleen kunt vinden, als je afdaalt naar de aarde en je daar mee verbindt. Het aards zijn is van korte duur en liever ben je weer hoog in de lucht. Probeer een goede balans te vinden tussen het opstijgen naar de hemel en het neerdalen naar de aarde. Hij vertelt je dat je je meer mag verbinden met de aarde. Luister naar je innerlijke stem en wijsheid. Die is bij jou goed vertegenwoordigd. Boomblauwtje hoort bij element Ether.

De Citroenvlinder 

Een grote stevige vlinder die doorgaans vrij algemeen bekend is en al vroeg in het voorjaar vliegt. Een frisse start kun je zeggen. Een teken dat de lente begint. De mooie gele kleur straalt vrolijkheid en positiviteit uit. Geel is de kleur van de zon. Een goed moment voor jou, om nieuwe voornemens te maken.

Communicatie en sensitiviteit

In het najaar verstoppen deze vlinders zich in strooisel om vervolgens te overwinteren. Dus eenmaal nieuwe voornemens gemaakt, dan weet je goed wat je wil en waar je naar toe wilt. Doelen stellen is iets wat je graag doet, je bent een doorzetter en door jouw doorzettingsvermogen bereik je vaak je gestelde doelen. Je laat een zelfverzekerd stevig pantser zien, je bent vrolijk, gezellig, gaat graag nieuwe contacten aan, een echte communicator kun je wel zeggen.

Achter het felgekleurde geel van het mannetje, schuilt een vrouwtje die veel minder opvallend van kleur is dan het mannetje. Het vrouwtje lijkt dan meer op een witte vlinder en valt zo minder op in een groepje andere soorten vlinders. Dit symboliseert ook jouw innerlijk leven, welke mensen aan de buiten kant niet kunnen zien. Ondanks jouw sterke persoonlijkheid die men van je ziet, is je gevoelsleven heel intens. 

Je bent fijngevoelig/ hoogsenstitief en pikt daardoor snel iets op van anderen, je hebt vaak innerlijke conflicten en ook heb je angsten. Je bent gevoelig voor wat anderen van je zeggen en vinden en daardoor geneigd om tegen je wil in, je soms aan te passen aan anderen.

Dit heeft te maken met een stukje onzekerheid over wie jij bent. De vlinder vertelt je om ook onder invloed van anderen dicht bij jezelf te blijven. Laat je mannelijke felle gele kleur zien, want dat is wie jij bent en ga niet op in de menigte, waardoor je buiten jezelf gaat staan. Zoals je bent is goed. Aan de andere kant mag je soms ook je ingetogen vrouwelijke gele kleur laten zien. Laat je pantser, je masker eens vallen, waarschijnlijk zullen anderen je beter begrijpen en kunnen ze je helpen waar mogelijk. De citroenvlinder hoort bij element lucht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *