Fonoforese

Fonoforese is een oude healingstechniek die gebruikmaakt van de kracht van geluid om ons lichaam en geest te harmoniseren. Fonoforese is afgeleid van het Griekse woord “Phono” wat geluid betekent en “Phoresis”, wat transport betekent. In een healingpraktijk wordt bij fonoforese gebruik gemaakt van stemvorken. Maar ook het luisteren naar Binaural beats, dat met een koptelefoon wordt gedaan, is een vorm van fonoforese. Fonoforese hoort bij het element ether.

Hoe Werkt de Kracht van het Geluid?

Wanneer stemvorken worden aangeslagen, produceren zij geluidsgolven en trillingen, dit horen wij als een bepaalde toonhoogte, ook wel Hertz genoemd. Bij fonoforese wordt de aangeslagen stemvork op een bepaalde plek op het lichaam gehouden. Op deze manier kan het geluid, de meridianen, chakra’s of het gebied waar de klachten worden ervaren, geheeld worden.

Het geluid en de trillingen worden door het lichaam opgenomen, waardoor er meer ontspanning kan ontstaan in een bepaald lichamelijk gebied. Daarnaast werken de geluiden helend, omdat ze het energetisch evenwicht herstellen en de natuurlijke stroom van de levensenergie in het lichaam bevorderen.

Er zijn stemvorken die afgestemd zijn op de trillingen van onze chakra’s. Een stemvork afgestemd op het hartchakra, wordt bijvoorbeeld gebruikt om blokkades op dit chakra op te heffen. Thema’s die bijvoorbeeld te maken hebben met liefde en emoties kunnen op deze manier worden hersteld.

Er zijn ook stemvorken die afgestemd zijn op de astronomische berekening van de frequenties van planeten in ons zonnestelsel. Deze stemvorken resoneren dus met eigenschappen van deze planeten. Bijvoorbeeld de stemvork Zon heeft een frequentie van ca. 126.22 Hertz en heeft de eigenschap persoonlijke kracht en vitaliteit. Je kunt je voorstellen dat deze healingstechniek goed samen gaat met astrologie.

Toepassing van Fonoforese

1. Stressvermindering en Ontspanning:
Fonoforese zorgt voor ontspanning. Het kalme geluid brengt het zenuwstel tot rust, waardoor stress wordt verminderd.

2. Pijnverlichting:
Door de juiste toon aan te bieden, kunnen geluidsgolven pijn verminderen.

3. Emotionele Balans:
Geluid heeft de kracht om onze emoties te beïnvloeden. Fonoforese helpt je in harmonie te komen met je emoties.

4. Spirituele Verbinding:
Geluid opent de deur naar spiritualiteit. Fonoforese kan je helpen in contact te komen met je diepere zelf en je in verbinding brengen met het universum.

!Voorzichtig zijn!

Fonoforese wordt afgeraden als je zwanger bent. Zeker in de eerste drie maanden van de zwangerschap wordt fonoforese afgeraden. Fonoforese moet worden toegepast door iemand met de juiste kennis en ervaringen.