Element water is gericht op het emotionele lichaam, de emoties en behoeftes van de mens. Element water leert jou in contact te komen met jouw emoties en die van anderen. Water is het minst gericht op status, macht en uiterlijk.

Evenwichtig Water

Bij evenwichtige water luister je naar je gevoelens, pas je je gemakkelijk aan en kun je met de golven van de zee of het leven meebewegen. Je bent kalm, zacht en vriendelijk en je geeft wat anderen nodig hebben, zonder jezelf te vergeten. Een persoon met evenwichtig water wordt niet door emoties beheerst.

Te veel of te weinig Water

Heb je te veel water, dan ben je eerder over-emotioneel, bezorgd en ben je te veel gericht op zekerheid. Om te veel water te balanceren, kun je bijvoorbeeld een gebrek aan aarde hebben, hierdoor ben je mogelijk te vloeibaar en voel je je onzeker en onveilig (aarde).

Een te kort aan water maakt je mogelijk nuchter, koud en afstandelijk en daardoor kun je moeilijker emotionele banden opbouwen en kan er een tekort hierin ontstaan. Bij weinig water, kunnen emoties niet geuit worden en blijven doorgaans in het lichaam hangen, die uiteindelijk tot klachten kunnen leiden. Bijvoorbeeld door veel te doen, door te zetten (vuur), waardoor je het contact met jouw lichaam (aarde) verliest.

Water hoort bij:

– Chakra: tweede chakra (sacraalchakra)
– Sterrenbeelden: Kreeft, Vissen, Schorpioen
– Planeten: Maan, Neptunus
– Kleur: oranje
– Zintuig: smaak
– Lichaam: vochthuishouding

Water natuurtherapieën:

– Kristaltherapie
– Kruidentheeën / Kruidenbaden
– Voeding; postelein, zeewier, venkel
– Bach-Bloesems

Water activiteiten:

– Zwemmen, varen, snorkelen
– Douchen en badderen
– Vloeiende bewegingen