Betekenis Atalanta vlinder

Betekenis Atalanta vlinder; welke boodschap heeft de vlinder voor jou?

Algemene informatie Atalanta

In dit blog vind je een uitgebreide beschrijving van de betekenis van de Atalanta vlinder. De Atalanta is een algemene trekvlinder en wordt in Nederland over het hele land verspreid waargenomen. Vanuit Zuid-Europa trekken deze vlinders elk jaar naar het noorden. De vlinder legt in Nederland eitjes op de grote brandnetel (waardplant) en zorgt in Nederland voor één generatie vlinders. In het najaar trekken ze terug naar het zuiden van Europa om vervolgens daar te overwinteren.

Hollandse naam: Admiraalvlinder
Latijnse naam: Vanessa atalanta
Vliegtijd: april-november
Rups: mei-november
De meeste rupsen sterven hier laat in de herfst of winter. De vlinder overwintert normaal gesproken niet in Nederland.

Griekse mythe van Atalanta

Een koning die graag een zoon wilde, kreeg een dochter. De koning besloot zijn kindje niet te houden. Hij wilde geen dochter en liet haar achter in de bergen als voedsel voor de dieren. Het meisje werd gevonden door een beer. De beer nam het meisje mee naar haar hol en zoogde haar.

Tijdens een jacht werd de beer gedood. Atalanta werd in de groep van de jagers opgenomen. Ze leerde jagen en rennen van de mannen. Al gauw bleek dat ze talent had en een goede jager werd. Ze was snel, behendig en ze wilde net zo goed worden als de mannen. Er mocht geen verschil bestaan tussen de mannen en haar vrouw zijn.

In gevechten en hardloopwedstrijden versloeg ze de meest machtigste mannen en grote helden. Met haar pijl en boog raakte ze alles wat ze kon. Door deze lof en faam wilde haar vader haar opnieuw erkennen als dochter. Hij wilde dit alleen op één voorwaarde, namelijk door te zorgen voor nageslacht, om de troon veilig te stellen. Ze vond dit maar niets, want liefde had ze nog niet in haar gevonden. Ze verafschuwde al haar vrouwelijk zijn, dus ook de liefde.

Uiteindelijk wilde ze alleen een man die gelijk was aan haar. Ze wilde pas trouwen met een man die haar kon verslaan met een hardloopwedstrijd. Diegene die verloor, moest dit met de dood bekopen.

Vele jonge mannen en helden meldden zich voor de wedstrijd. Allemaal wilden ze graag trouwen met deze beeldschone hardloopster. Niemand won van Atalanta en haar vader wilde het bijna opgeven.

De gouden appel als symbool van de liefde

Tot er een jonge vorst kwam, Hipponemes. Hij dacht dat hij Atalanta kon verslaan. Niet door zijn kracht, maar door slim te zijn. Hij vroeg Afrodite (godin van de liefde) om hulp en kreeg van haar drie gouden appels. Hipponemes mocht de appels laten vallen wanneer Atalanta dicht bij hem kwam.

Toen hij de eerste twee appels liet vallen, kon Atalanta Hipponemes nog bijhouden. Ze was gefascineerd door de gouden appels, die op haar pad verschenen. Tijdens het oprapen van de appels, zag ze voor het eerst zichzelf, in de gouden schil weerspiegelen. Bij de derde en laatste appel, raakte ze door haar fascinatie voor de appels en zichzelf, achter en verloor uiteindelijk de wedstrijd met een pas verschil.

Daar stond haar overwinnaar. Met een stap voorsprong de wedstrijd gewonnen. Atalanta voelde voor het eerst in haar liefde door haar lichaam stromen. Ze had gevochten, was meedogenloos geweest, had moed en kracht getoond en was onoverwinnelijk, maar nu voelde ze zich voor het eerst zichzelf, ze zag zichzelf nu pas echt en liet de liefde toe in haar leven. Ze is door de liefde toe te laten, heel geworden, een geworden.

Betekenis Atalanta vlinder

De Atalanta vlinder vertelt je dat je op zielsniveau een strijd hebt of hebt gehad. Al een lange weg hebt afgelegd om antwoorden te vinden op de vraag wie ben ik? Misschien heb je moeten strijden, vechten of strijd je om de liefde te vinden. Het ervaren van liefde even lukt, maar je soms terugvalt, omdat je verwikkelt raakt in een gevecht met jezelf.

Je hebt veel van je verleden in je ziel meegnomen hier en vorige levens, waardoor je misschien moeite hebt met vertrouwen en het volgen van je intuïtie. Alleen de liefde zal je terug brengen naar je kern. Juist daarom kan alleen de liefde je brengen naar iets, waarvoor je nu zo vecht…

Liefde is onoverwinnelijk
Een ontwikkeling of aankomende overwinning op zielsniveau dat is wat de Atalanta je aangeeft. Begraaf de strijdbijl en stop het gevecht met jezelf! Het enige wat je mag doen, is liefde hebben voor jezelf! Zelfliefde.

Vind balans in mannelijke en vrouwelijke energie. Deze balans zorgt voor heelheid en eenheid. Erken je vrouwelijke creatieve intuïtieve en zachte kant en sluit vrede met met je mannelijke kant.

Wees dus bewust dat liefde (appels in het verhaal van Atalanta) onoverwinnelijk is, dat liefde de basis is. Liefde dat ben jij! En dus niet het gevecht, je prestatie, succes of de kracht waarmee je naar buiten toe handelt om liefde te krijgen.

Heb je vragen of wil je graag reageren? Laat gerust een bericht achter! Nieuwsgierig naar je eigen pad van bewustzijnsgroei en persoonlijke ontwikkeling? Graag help ik je met het vinden van jouw antwoorden. Maak een afspraak.

Bron:

www.vlindernet.nl
wikipedia.org/wiki/Atalante_(mythologie)/
www.karendevries.nl/griekenland/mythologie/ontdek-je-eigen-mythe/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *