woman doing hand heart sign

De energie van Venus retrograde: reflectie, zelfliefde, relaties en natuur

Vanaf 23 juli 2023 tot en met 4 september 2023 beweegt Venus zich ten opzichte van de aarde retrograde. Dit betekent dat vanaf de aarde gezien, Venus lijkt terug te draaien. Dit is natuurlijk een optische illusie. Een retrograde gang van Venus komt eens in de 1,5 jaar voor. Venus is de planeet van liefde, schoonheid en harmonie. Ze draait in deze periode retrograde in het krachtige teken Leeuw. In dit blog meer over de energie van Venus retrograde.

Een periode van reflectie

Wanneer Venus terugdraait en dit naar de aarde en de mens betrekken, betekent dit dat de energie van Venus zich bij ons naar binnen keert (Zo boven, zo beneden). Dit betekent dat het een goede periode is om je relaties, schoonheid met de omgeving opnieuw te herwaarderen. Je kunt in deze periode de manier waarop we liefhebben en geliefd worden onderzoeken. Venus gaat naast relaties met de ander ook over de relatie met jezelf. In hoeverre is er sprake van zelfwaardering en zelfliefde?

Zelfliefde

De volgende vragen kunnen tijdens de periode van reflectie bij ons opkomen: Zijn we tevreden en dankbaar met wie we zijn? Besteden we genoeg tijd om ons te verzorgen en onszelf te voeden met onze innerlijke behoeftes? Voelen we ons geliefd en kunnen we met schoonheid naar onszelf kijken zowel van binnen als van buiten? Tijdens deze periode kun je er achterkomen dat je bijvoorbeeld jezelf meer wilt waarderen of accepteren. Misschien besef je dat je meer vrije tijd zou wensen om jouw innerlijke of uiterlijke schoonheid te voeden.

Relaties

Tijdens deze periode nemen we onze relaties onder de loep. Dit kan gaan om de relatie met onze partner, maar ook de relaties binnen ons werk en vriendschappen. In onze relaties kunnen bijvoorbeeld oude wonden naar boven komen, worden we geconfronteerd met een oude liefde of de terugkerende patronen binnen onze relaties. Niet gek dat ruzies of opnieuw afstemmen op elkaar meer kunnen voorkomen tijdens deze periode.

Naast het ondervinden van moeilijkheden, staat deze periode ook voor groei en transformatie. Door de periode van reflectie, kun je besluiten dingen anders te willen in je relatie of nog onafgeronde zaken af te sluiten. Hierdoor staat Venus retrograde ook voor groei en ontwikkeling binnen relaties. Misschien kom je er achterkomen dat sommige vriendschappen niet meer trillen op dezelfde frequentie en misschien niet meer goed bij je aansluiten. In deze periode kunnen relaties dus verbroken worden (hetzij door jezelf of de ander), maar er kunnen ook nieuwe relaties worden vormgegeven of bestaande relaties meer worden gewaardeerd.

Schoonheid in de natuur

Zoals eerder gezegd gaat Venus retrograde over de verbinding tussen hemel en aarde, maar ook over de relatie binnen onszelf en buiten onszelf. Alles wat wij in de natuur zien, kunnen we weerleggen naar het proces binnen onszelf. In de periode van Venus retrograde kunnen we daarom beseffen op welke manier de natuur op ons inwerkt. Denk hierbij aan de cyclische processen, maar ook aan de harmonieuze samenwerkingen in de natuur; de vlinders de bloemen enz. het is allemaal goed afgestemd. We kunnen deze ontdekkingen terugbrengen naar onszelf en dit spiegelen naar de relatie met onszelf en anderen, simpelweg om de eenvoudige schoonheden te zien.

Venus retrograde in Leeuw

Het teken Leeuw gaat over gezien willen worden, maar ook over luxe en welvaart. In deze retrograde periode kunnen we daarom nadenken over in welke mate we verbonden zijn met onze luxe en geld. Misschien onderzoeken we de mogelijkheden om minder te werken om meer te genieten van de tijd voor onszelf. Of trekken we ons meer terug in de natuur, omdat we meer behoefte hebben aan eenvoudige schoonheid. We staan even stil en zien de liefde in de kleine dingetjes.

Venus retrograde in de persoonlijke horoscoop

Venus retrograde heeft in de persoonlijke horoscoop ook een betekenis. Wanneer je Venus Retrograde loopt door huis 11, zul je deze energie meer voelen op het gebied van vriendschap. Als de Venus door huis 4 loopt op het gebied van familie en door huis 7 meer in de relatie tot de partner. Om te weten waar Venus retrograde momenteel staat, kun je deze website bezoeken.

Conclusie

Venus retrograde is dus meer dan een astronomisch aspect. Het geeft een periode aan van reflectie, transformatie en groei. laten we de retrograde energie van Venus omarmen om de zuivere liefdevolle band, tussen boven en beneden, en binnen en buiten onszelf, te versterken.

Bron: gesprekken met astroloog J.Weber

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *