Astrologie en natuurtherapie

Wat is Astrologie?

Astrologie is een eeuwenoude leer die de standen en bewegingen van hemellichamen bestudeert en daarbij de invloed van deze stand op het menselijk leven probeert te begrijpen. Astrologie gaat ervan uit dat posities van planeten en sterren op het moment van jouw geboorte, inzichten kunnen geven in jouw persoonlijkheid, gedrag en levensweg.

Hoe Astrologie Helpt om Inzichten te Krijgen

Astrologie helpt je door te kijken naar waar de planeten stonden op het moment dat je geboren werd (in tekens en huizen) en hoe deze planeten zich onderling verhouden. Dit geeft je een kijkje in je persoonlijkheid, uitdagingen en kansen om te groeien. Het laat je zien waar je goed in bent, waar je aan kunnen werken en hoe je keuzes kunt maken die bij je passen.

Wanneer je jouw geboortehoroscoop samen met een astroloog onderzoekt, krijg je waardevolle inzichten in jezelf. Je krijgt bijvoorbeeld inzichten over je emoties, hoe je communiceert en welke manieren jij gebruikt om moeilijkheden te overwinnen. Het kan je zichten geven in je levensdoel, of levensgebeurtenissen, maar ook over je relaties en werk. Deze verkregen inzichten zorgen voor meer bewustwording, waardoor persoonlijke groei en ontwikkeling worden aangewakkerd.

Hoe Astrologie Samenwerkt met Natuurtherapieën

Astrologie werkt goed samen met natuurlijke therapieën om disbalans te herstellen en het algehele welzijn te bevorderen. Bij het toepassen van natuurlijke therapieën kunnen astrologische inzichten worden gebruikt om een juiste benadering te kiezen voor het balanceren van jouw energie.

1. Kristaltherapie

Net zoals elk sterrenbeeld haar unieke eigenschappen heeft, heeft een kristal of edelsteen dit ook. Astrologie kan je helpen met het kiezen van een kristal die past bij je astrologische energieën. Heb je veel waterinvloeden in je horoscoop, dan kan de Amethist je bijvoorbeeld helpen met het vinden van emotionele balans en stabiliteit. Edelstenen en kristallen horen bij het element Aarde, maar kunnen bij te vloeibare mensen (element water) stabiliteit en standvastigheid bieden.

2. Fytotherapie

Astrologie kan inzichten bieden bij het kiezen van kruiden die in lijn zijn met jouw astrologische energie. De stand van de Maan en watergerelateerde planeten zoals Neptunus kunnen aangeven welke kruiden het beste zijn om je emotionele gevoeligheid en intuïtie te ondersteunen. Als jouw Maan prominent aanwezig is in Kreeft (een waterteken), kan het gebruik van kamillethee bijvoorbeeld kalmerend werken en helpen bij het in balans brengen van jouw emotionele toestand. Fytotherapie past bij alle Elementen.

3. Aromatherapie

Ook bij het kiezen van een essentiële olië, kan astrologie inzichten geven om emotionele en mentale gezondheid te ondersteunen. De planeet Mercurius, de heerser van communicatie en het denken, kan in jouw geboortehoroscoop bijvoorbeeld aanwijzingen geven, welke geuren kunnen helpen bij het verbeteren van de concentratie of een rustige geest. Heb je bijvoorbeeld sterke Mercurius-invloeden, dan zou pepermuntolie je kunnen helpen met het stimuleren van je denkprocessen. Aromatherapie hoort bij element Lucht.

4. Bach-bloesemtherapie

Door te kijken naar de posities van de Maan en Venus, die geassocieerd worden met emoties en relaties, kan astrologie aangeven welke bloemenessenties het beste kunnen helpen bij het in evenwicht brengen van jouw emotionele welbevinden. Bijvoorbeeld, als de Maan sterk geplaatst is, kan een Bach-bloesem zoals wilg je helpen om acceptatie te bevorderen, het werkt verkoelend en rustgevend. Bach-bloesems horen bij element Water.

5. Fonoforese

Elk sterrenbeeld heeft een unieke klank of frequentie die resoneert met de energie van een sterrenbeeld. Bijvoorbeeld Ram hoort bij de toon C en Stier is verbonden met de toon C#. Door naar geluidsfrequenties te luisten die passen bij je energieën zoals te lezen in je horoscoop, kun je meer in evenwicht komen en resoneren met jouw innerlijke energie. Geluid hoort bij element Ether.

Conclusie

Astrologie geeft waardevolle inzichten over jezelf. De inzichten over jezelf kunnen je helpen spiritueel te groeien en te ontwikkelen (zo binnen, zo buiten). Daarnaast kunnen deze inzichten gebruikt worden om passende natuurlijke therapieën te kiezen en daarmee de energie in balans te brengen (zo boven, zo beneden). Astrologie is op deze manier een persoonlijke benadering die harmonie bevordert en welzijn ondersteunt op een dieper niveau. Door de verkregen inzichten in jezelf en het toepassen van natuurlijke therapieën, kun je een op maat gemaakt pad bewandelen naar herstel, evenwicht, groei en welzijn.