Element vuur is gericht op de aansturing van de wil en hoort bij het ego-lichaam. Vuur is warm, hartstochtelijk, optimistisch, liefdevol en intuïtief. Vuur helpt je passie te vinden, leert je ergens voor te gaan en daarbij je hart of je innerlijk gevoel te volgen!

Evenwichtig Vuur

Mensen met evenwichtig vuur zijn aardig, nemen graag initiatieven en leven intuïtief. Ze zijn ondernemend, houden van afwisseling en komen in beweging als het nodig is.

Te veel of te weinig Vuur

Bij te veel vuur ben je zeer competitief (je maakt overal een strijd van). Uit enthousiasme start je steeds nieuwe projecten (zonder het af te maken). Je kunt explosief en/of impulsief zijn. Te veel vuur zorgt voor doorgaan, dat ten koste gaat van contact met je lichaam (aarde) of jouw emoties en behoeftes (water). Te veel vuur kan daarom op termijn een verwoestend effect hebben en jou opbranden. Een burn-out is hier een voorbeeld van.

Heb je te weinig vuur, dan vindt je het moeilijk om een wil op te bouwen om jouw eigen hart te volgen, ongeacht wat anderen daar van vinden. Je gaat strijd uit de weg. Tevens beschik je mogelijk over weinig energie en hierdoor wordt de creativiteit en positiviteit geblokkeerd. Je vindt het moeilijk om in beweging te komen en acties uit te zetten.

Vuur hoort bij:

– Chakra: derde chakra (zonnevlechtchakra)
– Sterrenbeelden: Leeuw, Ram, Boogschutter
– Planeten: Mars
– Kleur: geel
– Zintuig: zien
– Lichaam: energiehuishouding
-Voeding: knoflook, peper

Vuur natuurtherapieën:

– Tekentherapie
– Kleurentherapie
– Lichttherapie

Vuur activiteiten:

– Fitnessen / Bootcamp / BuddyPump
– Creatief bezig zijn (tekenen, kleuren, iets maken)
– (Actie-reactie) spelletjes / gamen
– Bij de haard zitten of kampvuur maken
– Saunabezoek