De Ekster; Een Spirituele Boodschap over Balans, Wijsheid en Transformatie

In de Natuur kunnen we op een bijzondere wijze in contact komen met dieren. We kunnen niet alleen geraakt zijn door hun schoonheid, maar ze kunnen ook onze ziel raken met dieper gelegen boodschappen. Eén van zo’n bijzonder dier is de Ekster. In dit blog neem ik jullie mee naar de diepere betekenis van de Ekster. Een bijzondere vogel die bekend staat om zijn prachtig gekleurde verenpak en zijn slimme gedrag.

Dualiteit en Harmonie

Bij sommige mensen roept de Ekster een negatief gevoel op door zijn donkere uitstraling. De Ekster is voor sommigen een kraaiachtige dief die glimmende voorwerpen steelt. Echter wordt in de historie, maar ook in verschillende culturen, de Ekster juist gezien als een symbool van geluk en voorspoed. De Ekster kan namelijk uit een hoop vuil en troep, prachtige waardevolle voorwerpen vinden.

Het donkere van zijn verenkleed in contrast met het wit herinnert ons aan het bestaan van dualiteit (zwart-wit, licht-donker, vreugde-verdriet) en dat deze dualiteit in het grotere geheel, een harmonie vormt. Zonder donker is er geen licht en zonder licht is er alleen maar donker. De Ekster geeft je aan om deze dualiteit te omarmen en daarbij op zoek te gaan naar evenwicht in je eigen leven.

Het geeft ook aan dat we onze donkere eigenschappen nodig hebben om deze in het licht naar buiten te laten komen. Door je donkere eigenschappen te accepteren, kun je in het licht jezelf volledig accepteren wie je werkelijk bent. De Ekster vertelt je dus om niet alleen het donkere, maar ook je stralende eigenschappen van jezelf te zien. Je bent goed zoals je bent.

Wijsheid en occulte kennis

De Ekster staat bekend om zijn slimme en vernuftige gedrag. De Ekster kan snel nieuwe dingen leren en zich makkelijk aanpassen. Daarom wordt de Ekster gelinkt aan wijsheid en (occulte) kennis. De Ekster doet dit niet voor zichzelf, maar wil kennis graag vergaren om andere te helpen of het te delen met anderen.

Soms is het lastig voor de Ekster om het doel waarvoor hij de kennis wil gebruiken, vast te houden. Hij wordt onderweg afgeleid door andere mooie dingen op zijn pad. Als we dit vertalen naar ons eigen bestaan, dan vertelt de Ekster dat je soms te veel tijd en energie steekt in onbelangrijke zaken of bezigheden. Dit kan mogelijk leiden tot vermoeidheid of je overbelast voelen.

De Ekster geeft het advies om je niet te laten verleiden tot het afwijken van je doelen. Wees scherp en focus, laat los wanneer nodig. Stel grenzen in contact met bepaalde mensen, je werk, opdoen van kennis of in je dagelijkse bezigheden. Zorg ervoor dat er een goede balans is in energie weggeven en ontvangen. Wees voorzichtig met wie je jouw kennis en doelen deelt. Volg hierbij je intuïtie.

Transformatie en Wedergeboorte

Als laatste is de Ekster de boodschapper van transformatie en vernieuwing. Door de nieuwe opgedane kennis en inzichten, kun je nieuwe keuzes maken of problemen en diepgeleien angsten herzien en overwinnen. De iriserende keur van de veren symboliseren dat wanneer je licht schijnt op je angsten er verschillende mogelijkheden (kleuren) ontstaan om deze op te lossen. Door los te laten en je te richten op wat voor jou waarde heeft, kun je een nieuwe levenskeuze maken of een nieuw project opstarten. De Ekster geeft aan open te staan voor groei, ook als dit betekent dat dit grote veranderingen met zich mee zal brengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *