De Ekster; Een Spirituele Boodschap over Balans, Wijsheid en Transformatie

In de Natuur kunnen we op een bijzondere wijze in contact komen met diverse wezens. We kunnen niet alleen geraakt zijn door hun schoonheid, maar ze kunnen ook onze ziel raken met dieper gelegen boodschappen. Eén van zo’n bijzonder wezen is de Ekster. In deze blog neem ik jullie mee naar de diepere betekenis van de Ekster, die bekend staat om zijn prachtig gekleurde verenpak en zijn slimme gedrag.

Dualiteit en Harmonie

Bij sommige mensen roept de Ekster een negatief gevoel op door zijn donkere uitstraling; een kraaiachtige, die glimmende voorwerpen steelt. Echter wordt in de historie, maar ook in verschillende culturen, de Ekster juist gezien als een symbool van geluk en voorspoed. De Ekster kan uit een hoop van vuil en troep, prachtige waardevolle voorwerpen vinden.

Het donkere van zijn verenkleed in contrast met het wit herinnert ons aan het bestaan van dualiteit (zwart-wit, licht-donker, vreugde-verdriet) en dat deze dualiteit een harmonie vormt in het grotere geheel. Zonder donker is er geen licht en zonder licht is er alleen maar donker. De Ekster geeft je aan om deze dualiteit te omarmen en daarbij op zoek te gaan naar evenwicht in je eigen leven.

Het geeft ook aan dat onze donkere eigenschappen nodig zijn om deze in het licht naar buiten te laten komen. Door je donkere eigenschappen te accepteren, kun je in het licht jezelf volledig accepteren wie je werkelijk bent en daardoor licht uitdragen. Zie dus niet alleen het donkere, maar ook je glanzende eigenschappen van jezelf.

Wijsheid en occulte kennis

De Ekster staat bekend om zijn slimme en vernuftige gedrag. De Ekster kan snel nieuwe dingen leren en zich makkelijk aanpassen. Daarom wordt de Ekster gelinkt aan wijsheid en (occulte) kennis. De Ekster doet dit niet voor zichzelf, maar wil kennis graag vergaren om andere te helpen of het te delen met anderen.

Soms is het lastig voor de Ekster om het doel waarvoor hij de kennis wilt gebruiken, vast te houden. Hij wordt onderweg afgeleid door andere mooie dingen die op zijn pad komen. Die hij dan meeneemt naar zijn nest. Als we dit vertalen naar ons eigen bestaan vertalen, dan vertelt de Ekster dat je soms te veel tijd en energie steek in onbelangrijke projecten of vasthoudt of kennis deelt met de verkeerde mensen. Het vraagt je om scherp te blijven kijken waar je je energie op richt en zegt je, dat je los moet laten als iets niets oplevert. Volg hierbij je intuïtie. Voelt het niet goed om iets te delen, doe het dan niet.

Transformatie en Wedergeboorte

Als laatste is de Ekster de boodschapper van transformatie en vernieuwing. Door de nieuwe opgedane kennis en inzichten, kun je nieuwe keuzes maken of problemen en diepgeleien angsten herzien en overwinnen. De iriserende keur van de veren symboliseren dat wanneer je licht schijnt op je angsten er verschillende mogelijkheden (kleuren) ontstaan om deze op te lossen. Door los te laten en je te richten op wat voor jou waarde heeft, kun je een nieuwe levenskeuze maken of een nieuw project opstarten. De Ekster geeft aan open te staan voor groei, ook als dit betekent dat dit grote veranderingen met zich mee zal brengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *