Chakra’s en onze zintuigen

Hoogsensitieve kinderen en kinderen met prikkelverwerkingsproblemen zijn gevoeliger binnen verschillende zintuigelijke systemen. Daardoor kan het zijn dat sommige chakra systemen anders werken. Daarnaast zijn ze vaker gevoeliger voor dingen, die wij misschien niet kunnen zien, voelen of ervaren. 

Kinderen die momenteel geboren worden, beschikken over een energieveld dat hoger is en daardoor niet geheel om hen heen zit. Hierdoor zijn ze ontvankelijker voor energieën van anderen, energieën uit de omgeving en de kosmos. Ze hebben over het algemeen meer moeite met aarden. 

Het energetisch systeem en onze zintuigen

Het energetisch systeem is gekoppeld aan de zintuigelijke prikkelverwerking. Door helend te spelen of bewegen wordt het energetische systeem beïnvloed. Door energetische hulp toe te passen op een chakra- systeem wordt andersom ook de prikkelverwerking verbeterd.

Eerste chakra – stuitje – geur, evenwicht en propioceptieve systeem
Staat in contact met element aarde; het propioceptieve- (bewegen), vestibulaire- (evenwicht) en olfactorische systeem (geur). Het gaat over ons fysieke lichaam.

Tweede chakra – onderbuik – smaak
Staat in contact met element water; en oraal-sensorisch systeem (smaak). Tevens staat deze in contact met ons emotionele lichaam.

Derde chakra – zonnevlecht – zien
Staat in contact met element vuur; en het visuele systeem (zien). Dit systeem zegt iets over ons ego of de wil.

Vierde chakra – hart – voelen
Staat in contact met element lucht; en het tactiele systeem (aanraken / voelen). Dit systeem is de verbinden tussen de onderste systemen en de bovenste systemen. Het gaat hier over balans tussen het denken en het voelen. Liefde kunnen geven en ontvangen met woorden, daden en / of aanrakingen.

Vijfde chakra – keel – horen 
Staat in contact met het element ether; en het auditieve systeem (horen). Staat in contact met trillingen of geluidsgolven.

Zesde chakra – voorhoofd – buitenzintuiglijke waarnemingen (licht)
Staat in contact met element licht, het derde oog. Staat in contact met het lichtveld of uitstraling van de mens, de aura, maar ook in verbinding met licht van sterren en planeten.

Zevende chakra – kruin – kosmische waarnemingen (liefde)
Staat in verbinding met de bron / kosmos / universele liefde. Denk hierbij aan andere werelden of het goddelijke en buiten zintuigelijke waarnemingen.

Natuurlijkliefde helpt je energieveld te reinigen, balanceren, herstellen, versterken en beschermen. Middels methode natuurprikkels wordt via de zintuigen het energetisch systeem beïnvloed. Eventueel gaan natuurhulpjes mee naar huis om het proces naast fysieke therapie ook energetisch te ondersteunen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *