element aarde

Element Aarde is gericht op het fysieke lichaam, kracht en weerbaarheid. Het leert jouw contact maken met jouw kern en ook daar bij te blijven. Bewegen helpt in balans te blijven en stevig met beide voeten op de aarde te staan.

Element aarde gaat ook over je lichaam en het goed onderhouden er van. Daarom wordt het thema voeding ook binnen Element Aarde meegenomen.

Evenwichtig Aarde

Mensen met evenwichtig aarde durven nieuwe dingen uit te proberen. Ze hebben structuur en zijn praktisch van aard. Ze voelen zich verantwoordelijk voor hun deel en lopen niet voor hun verantwoordelijkheden weg.

Bij evenwichtig aarde neem je geen onnodige risico’s en zorg je goed voor jezelf. Enerzijds ben je flexibel en anderzijds kun je grenzen aangeven waar nodig. Je voelt je veilig en stabiel in het dagelijks leven.

Te veel of te weinig Aarde

Bij te veel aarde ben je extreem gefocust op veiligheid en houd je vast aan het oude. Je kunt materialistisch zijn ingesteld en zeer perfectionistisch zijn. Je bent minder flexibel en kunt daardoor moeilijk omgaan met veranderingen. Je hebt eerder angsten, omdat je je niet veilig voelt binnen of buiten jezelf. Bewegingen kunnen bij mensen met veel aarde heftig binnenkomen.

Bij te weinig aarde ben je juist niet standvastig genoeg en te vloeibaar, waardoor je te flexibel bent en mogelijke onvoldoende weerbaar. Vaak ervaar je weinig innerlijke kracht en zelfvertrouwen. Je loopt weg van je verantwoordelijkheden. Je voelt je zweverig, vaag, ongeaard en je kunt daardoor laag belastbaar zijn. Vaak zal er bij onvoldoende aarde een ander element zijn die deze disbalans opvangt, bijv. te veel aan element water.

Aarde hoort bij:

– Chakra: Eerste chakra
– Sterrenbeelden: Maagd, Stier, Steenbok
– Kleur: Rood, bruin en groen
– Zintuig: vestibulair systeem / propioceptief systeem
– Lichaam: huid, botten, bewegingsgestel

Aarde natuurtherapieën:

– Kristaltherapie
– Bewegingstherapie; wandelen en fietsen
– Knolvoeding; aardappelen, radijsjes, wortelen
– Vitaminen en mineralen

Aarde activiteiten:

– Tuinieren
– Huishoudelijke klusjes doen
– Wandelen in de natuur
– Grondoefeningen (aarde yoga)