Aardetherapie.

Aardetherapie is gericht op (lichamelijke) kracht en weerbaarheid. Het leert jouw contact maken met jouw kern en ook daar bij te blijven. Bewegen helpt in balans te blijven en stevig met beide voeten op de aarde te staan.

Aarde gaat ook over je lichaam en het goed onderhouden er van. Daarom wordt het thema voeding ook binnen het aardeprogramma meegenomen.

Evenwichtig aarde

Mensen met evenwichtig aarde durven nieuwe dingen uit te proberen.Ze hebben structuur en zijn praktisch van aard. Ze voelen zich verantwoordelijk voor hun deel en lopen er niet voor hun verantwoordelijkheden weg.

Bij evenwichtig aarde neem je geen onnodige risico’s en zorg je goed voor jezelf. Enerzijds ben je flexibel en anderzijds kun je grenzen aangeven waar nodig.

Te veel of te weinig aarde

Bij te veel aarde ben je extreem gefocust op veiligheid en vasthouden aan het oude. Je kunt materialistisch zijn ingesteld en zeer perfectionistisch zijn. Je bent minder flexibel en kunt daardoor moeilijk omgaan met veranderingen. Je hebt eerder angsten, omdat je je niet veilig voelt binnen of buiten jezelf.

Bij te weinig aarde ben je juist niet standvastig genoeg en te vloeibaar, waardoor je te flexibel bent en mogelijke onvoldoende weerbaar. Vaak ervaar je weinig innerlijke kracht en zelfvertrouwen. Je loopt weg van je verantwoordelijkheden. Je voelt je zweverig, vaag, ongeaard en je kunt daardoor laag belastbaar zijn.

Natuurtherapieën die helpen om aarde in balans te krijgen:

– Aromatherapie
– Edelsteentherapie

Wat je thuis zelf kunt doen om aarde in balans te krijgen:
– Werken in de tuin
– Huishoudelijke klusjes doen
– Wandelen in de natuur